Een warmtepomp, iets voor mij?

Zie je het zitten om je huis te verwarmen op één van de meest milieuvriendelijke manieren die er momenteel op de markt zijn? Dan is een warmtepomp misschien wel iets voor jou. De warmtepomp blinkt uit in energiezuinigheid en maakt helemaal geen gebruik van fossiele brandstoffen. Enkel elektriciteit is nodig om de pomp gaande te houden, de warmte die hij voor jou produceert haalt hij simpelweg uit… de lucht. Maar niet enkel uit de lucht: er zijn ook warmtepompen die thermische energie halen uit het water, en zelfs uit de grond. Hoe werkt dit dan?

De warmtepomp is erg veelzijdig en kan zowel op centrale verwarming als op vloerverwarming worden aangesloten.

Werking van de warmtepomp

Het werkingssysteem van een warmtepomp is helemaal niet zo ingewikkeld, maar een beetje vereenvoudigd komt het hierop neer: afhankelijk van het type van de pomp wordt de temperatuur van de lucht, van het water of van de bodem onttrokken door middel van een vloeistof die onder lage druk staat. Doordat de vloeistof onder zeer lage druk staat kookt ze al op de lage buitentemperatuur, waardoor er snel damp geproduceerd wordt. Deze damp wordt dan samengedrukt tot ze juist onder zeer hoge druk staat. Hierdoor stijgt de temperatuur van de damp aanzienlijk, die daarna condenseert en warmte afgeeft. En net die warmte komt bij jou terecht. De warmtepomp is erg veelzijdig en kan zowel op centrale verwarming als op vloerverwarming worden aangesloten.

Het verbruik van je warmtepomp

Het enige element van de warmtepomp dat energie verbruikt is de compressor. Die energie krijg je in warmte dubbel en dik terug, want per eenheid verbruikte energie krijg je bij de warmtepompen van Vaillant een output van wel 4,5 eenheden warmte!
Dit heet de COP, de coëfficiënt of performance, waarop Vaillant zeer goede scores behaalt. Ook is een warmtepomp erg onderhoudsvriendelijk, want geen fossiele brandstoffen betekent ook géén schoorsteen om jaarlijks te laten nakijken.

 

Voor een optimale werking van mijn warmtepomp

Ben je net aan een nieuwbouw of aan grondige renovatiewerken bezig en overweeg je om een warmtepomp te installeren om je nieuwe stek lekker knus te houden in de winter, verzeker je er dan toch van dat je huis goed geïsoleerd is en je minstens dubbele beglazing hebt. Zo kan je maximaal genieten van het lage verbruik van je warmtepomp!

Zie je het zitten om je huis te verwarmen op n van de meest milieuvriendelijke manieren die er momenteel op de markt zijn? Dan is een warmtepomp misschien wel iets voor jou.

Warmtepompen van Vaillant

Wij werken exclusief met warmtepompen van Vaillant, die een uitstekende COP score hebben en garant staan voor kwaliteit en duurzaamheid. Wij kennen deze apparaten dan ook als onze broekzak en zullen je snel kunnen helpen met de installatie en met eventuele zeldzame reparaties. Stuur ons gerust een mailtje voor meer informatie, zodat we we je uitgebreid uit de doeken kunnen doen waarom een warmtepomp iets voor jou is, en welke pomp het beste bij jouw huis, omgeving en budget past; of vraag vrijblijvend een offerte aan op info@reynders-verwarming.be.

warmtepomp warmtepompen warmtepompen Vaillant werking warmtepomp verbruik warmtepomp warmtepomp warmtepompen warmtepompen Vaillant werking warmtepomp verbruik warmtepomp warmtepomp warmtepompen warmtepompen Vaillant werking warmtepomp verbruik warmtepomp

Tevreden met de installatie van de nieuwe gasketel. Prima plaatsing en propere afwerking, alsook de service na plaatsing is prima.

Evers - Luts uit Alken

Franky stond/staat steeds paraat indien er vragen of problemen waren/zijn. Dit waardeer ik enorm.

Zeer tevreden klant uit Kermt

Correct, heldere info en volgens onze wensen/afspraken, kortom een echte vakman. Wij kunnen Franky echt aan iedereen aanbevelen!

Fam Lorquet - Douc� uit Hasselt

Wij zijn zeer tevreden over onze nieuwe verwarmingsinstallatie. De plaatsing gebeurde z��r vlot ook al was de plaatsingsruimte een compacte kelderomgeving. De correcte werking van Franky Reynders en zijn team heeft ons aangenaam verrast en dit al vanaf het moment bij offerteaanvraag!

Familie Pastoors - Winters

De werken werden mooi volgens planning en vakkundig uitgevoerd. De prima afwerking was dan nog een extra troef, waar ik veel belang aan hecht. Wij zijn dan ook tevreden klant van deze firma, waarvoor dank.

Jacky Vandeweert

De zaakvoerder pakte de totaalrenovatie van onze badkamer grondig aan. We kozen alle tegels en het sanitair met zijn vriendelijke, attente echtgenote. De werken werden met een enorme precisie uitgevoerd. Het voegwerk benadert de perfectie. Een echte aanrader!

Een klant uit Gruitrode
warmtepomp warmtepompen warmtepompen Vaillant werking warmtepomp verbruik warmtepomp warmtepomp warmtepompen warmtepompen Vaillant werking warmtepomp verbruik warmtepomp
Reynders
Ondernemerspark 15 3650 Dilsen
089/657266 Visit our site for the latest prices.