Welk ventilatiesysteem kiezen?

Dat een degelijke ventilatie in huis noodzakelijk is, weet iedereen. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om een ventilatiesysteem te installeren in hun woning. Ben je aan een nieuwbouw bezig? Dan is een ventilatiesysteem zelfs verplicht! De ventilatie gaat ervoor zorgen dat er altijd voldoende verse lucht, en dus ook zuurstof, aanwezig is binnenshuis. Bepaalde systemen kunnen zelfs worden uitgerust met filters die ook pollen en bacteriën uit de lucht zuiveren. Er zijn dus verschillende soorten ventilatiesystemen op de markt, en bij Reynders kan je terecht voor een ventilatiesysteem type C of D.

 

Ventilatiesysteem C

Om te beginnen is er het ventilatiesysteem C. Dit is een zogenaamd “gecombineerd systeem” dat natuurlijke en mechanische ventilatie gaat combineren. Dit betekent dat verse lucht op een natuurlijke manier gaat worden aangevoerd door roosters in de ramen of muren, terwijl de vervuilde lucht wordt afgevoerd via een ventilator. Deze twee delen van het ventilatiesysteem C gaan elkaar constant beïnvloeden. Wordt er lucht weggezogen door de ventilator, dan wordt er aan de hand daarvan bepaald hoeveel verse lucht er door de roosters weer naar binnen komt. Het voordeel van dit ventilatiesysteem is dat het prijskaartje lager ligt dan bij ventilatie type D, maar de lucht wordt wel ongezuiverd in je woning gebracht. Mensen met bijvoorbeeld allergieën hebben daarom meer baat bij een ventilatiesysteem D.

 

Ventilatiesysteem D

In tegenstelling tot een ventilatiesysteem C werkt het type D volledig mechanisch: de aanvoer van verse lucht en de afvoer van vervuilde lucht gebeurt via twee ventilatoren en langs ventielen op het dak of in de muur. Voor dit ventilatiesysteem moet men dus geen roosters in de ramen plaatsen. Er dienen wel ventilatiekanalen geïnstalleerd te worden doorheen de woning om de verse lucht gelijkmatig te verspreiden. Vandaar dat de prijs van een ventilatiesysteem D hoger ligt dan die van type C. Het ventilatiesysteem D heeft daarentegen wel enkele unieke voordelen te bieden. Zo maakt dit systeem gebruik van warmterecuperatie: het gaat de warmte van de afgevoerde lucht gebruiken om de verse lucht op te warmen, zodat je centrale verwarming dat niet meer hoeft te doen. Daarnaast kan een ventilatiesysteem D worden uitgerust met speciale filters. Dit kunnen filters zijn die de pollen uit de lucht halen voordat deze je woning binnenkomt, of zelfs een filter die huisstofmijt uit de lucht filtert.

 

Kies je ventilatiesysteem met Reynders

Twijfel je welk type het beste ventilatiesysteem is voor jou? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij werken met de ventilatiesystemen van het merk Vasco, waarvan we dus zowel het type C als het type D aanbieden. Wil je graag een ventilatiesysteem kopen voor jouw woning, neem dan contact op met Reynders via het contactformulier op deze website!

ventilatiesysteem ventilatiesysteem d ventilatiesysteem c ventilatie ventilatiesystemen ventilatiesysteem ventilatiesysteem d ventilatiesysteem c ventilatie ventilatiesystemen ventilatiesysteem ventilatiesysteem d ventilatiesysteem c ventilatie ventilatiesystemen

Tevreden met de installatie van de nieuwe gasketel. Prima plaatsing en propere afwerking, alsook de service na plaatsing is prima.

Evers - Luts uit Alken

Franky stond/staat steeds paraat indien er vragen of problemen waren/zijn. Dit waardeer ik enorm.

Zeer tevreden klant uit Kermt

Correct, heldere info en volgens onze wensen/afspraken, kortom een echte vakman. Wij kunnen Franky echt aan iedereen aanbevelen!

Fam Lorquet - Douc� uit Hasselt

Wij zijn zeer tevreden over onze nieuwe verwarmingsinstallatie. De plaatsing gebeurde z��r vlot ook al was de plaatsingsruimte een compacte kelderomgeving. De correcte werking van Franky Reynders en zijn team heeft ons aangenaam verrast en dit al vanaf het moment bij offerteaanvraag!

Familie Pastoors - Winters

De werken werden mooi volgens planning en vakkundig uitgevoerd. De prima afwerking was dan nog een extra troef, waar ik veel belang aan hecht. Wij zijn dan ook tevreden klant van deze firma, waarvoor dank.

Jacky Vandeweert

De zaakvoerder pakte de totaalrenovatie van onze badkamer grondig aan. We kozen alle tegels en het sanitair met zijn vriendelijke, attente echtgenote. De werken werden met een enorme precisie uitgevoerd. Het voegwerk benadert de perfectie. Een echte aanrader!

Een klant uit Gruitrode
ventilatiesysteem ventilatiesysteem d ventilatiesysteem c ventilatie ventilatiesystemen ventilatiesysteem ventilatiesysteem d ventilatiesysteem c ventilatie ventilatiesystemen
Reynders
Ondernemerspark 15 3650 Dilsen
089/657266 Visit our site for the latest prices.