Gezond wonen dankzij ventilatie

Om gezond te kunnen wonen moet er voldoende zuurstof aanwezig zijn in een huis. Op zich lijkt dat misschien vanzelfsprekend, maar omdat moderne woningen zo goed geïsoleerd worden, is dat niet altijd het geval. Terwijl kieren en spleten vroeger zorgden voor ventilatie en zo ook voor de toevoer van verse lucht, moeten we dat principe vandaag de dag vaak een handje helpen. Daarom werd het ventilatiesysteem in het leven geroepen. Dit gaat zorgen voor de ventilatie van een woning en zo bijdragen aan een gezonder binnenklimaat. Een ventilatiesysteem is tegenwoordig trouwens verplicht in elke nieuwbouw, maar kan ook geplaatst worden in een bestaande woning. Maar hoe werkt zo’n ventilatiesysteem juist? En welke soorten ventilatie zijn er allemaal?

 

Hoe werkt een systeem voor ventilatie?

Een ventilatiesysteem gaat er dus voor zorgen dat er voldoende ventilatie plaatsvindt in een gebouw. Om dit te kunnen verwezenlijken moeten er punten zijn langs waar verse lucht de woning kan binnenkomen, en punten langs waar vuile lucht het huis opnieuw kan verlaten. Enkel op die manier kan er een constante luchtstroom, oftewel ventilatie, ontstaan. De verse lucht gaat men steeds aanvoeren vanuit de droge ruimtes, plaatsen zoals de woonkamer of de slaapkamers. Via de natte ruimtes, waaronder de wasplaats, de badkamer, de keuken en het toilet, gaat de vervuilde en vochtige lucht opnieuw naar buiten worden gevoerd.

 

Welke soorten ventilatie zijn er?

De aan- en afvoer van lucht kan op een volledig natuurlijke manier gebeuren of op mechanische wijze. Bij natuurlijke ventilatie worden er roosters in de muren en ramen geplaatst om de lucht aan- en af te voeren, bij mechanische ventilatie gebeurt dit via ventilatoren en ventielen. Je kan ook kiezen voor een systeem dat beide soorten ventilatie combineert. Bij Reynders werken we met de ventilatiesystemen C en D van Vasco. Type C is een gecombineerd systeem waarbij de lucht op natuurlijke wijze via roosters de woning binnenkomt, en op mechanische wijze via een ventilator weer wordt afgevoerd. Systeem D daarentegen staat voor een volledige mechanische ventilatie. Twee ventilatoren zuigen lucht aan en voeren ze ook weer af via ventielen. Verdere verschillen tussen deze twee types ventilatie vind je op de pagina “Welk ventilatiesysteem?”.

 

Reynders, jouw installateur voor ventilatie

Ventilatie is wel degelijk van belang in een woning. Het zorgt ervoor dat verse lucht het gebouw binnen kan, zodat er voldoende zuurstof aanwezig is. Als we niet genoeg zuurstof inademen kan dat immers tot verschillende klachten leiden, zoals hoofdpijn of aandoeningen aan de longen. Is jouw woning niet voldoende geventileerd en wil je investeren in degelijke ventilatie? Neem dan contact op met Reynders uit Dilsen-Stokkem (Limburg). Als installateur van ventilatie geven we graag een antwoord op je vragen en berekenen we samen welke ventilatie het meest geschikt is voor jou.

ventilatie soorten ventilatie installateur ventilatie ventilatie woning ventilatiesysteem ventilatie soorten ventilatie installateur ventilatie ventilatie woning ventilatiesysteem ventilatie soorten ventilatie installateur ventilatie ventilatie woning ventilatiesysteem

Tevreden met de installatie van de nieuwe gasketel. Prima plaatsing en propere afwerking, alsook de service na plaatsing is prima.

Evers - Luts uit Alken

Franky stond/staat steeds paraat indien er vragen of problemen waren/zijn. Dit waardeer ik enorm.

Zeer tevreden klant uit Kermt

Correct, heldere info en volgens onze wensen/afspraken, kortom een echte vakman. Wij kunnen Franky echt aan iedereen aanbevelen!

Fam Lorquet - Douc� uit Hasselt

Wij zijn zeer tevreden over onze nieuwe verwarmingsinstallatie. De plaatsing gebeurde z��r vlot ook al was de plaatsingsruimte een compacte kelderomgeving. De correcte werking van Franky Reynders en zijn team heeft ons aangenaam verrast en dit al vanaf het moment bij offerteaanvraag!

Familie Pastoors - Winters

De werken werden mooi volgens planning en vakkundig uitgevoerd. De prima afwerking was dan nog een extra troef, waar ik veel belang aan hecht. Wij zijn dan ook tevreden klant van deze firma, waarvoor dank.

Jacky Vandeweert

De zaakvoerder pakte de totaalrenovatie van onze badkamer grondig aan. We kozen alle tegels en het sanitair met zijn vriendelijke, attente echtgenote. De werken werden met een enorme precisie uitgevoerd. Het voegwerk benadert de perfectie. Een echte aanrader!

Een klant uit Gruitrode
ventilatie soorten ventilatie installateur ventilatie ventilatie woning ventilatiesysteem ventilatie soorten ventilatie installateur ventilatie ventilatie woning ventilatiesysteem
Reynders
Ondernemerspark 15 3650 Dilsen
089/657266 Visit our site for the latest prices.