Regenwaterpomp

Het gemiddeld huishoudelijk waterverbruik per persoon per jaar, bedraagt in Vlaanderen zo’n 40.260 liter. We hoeven je niet te vertellen dat dit énorm veel is. Bovendien zorgen het toilet, de douche en het bad voor ongeveer 70% van het totale waterverbruik in een huishouden. Daarom wordt er continu gewerkt aan technieken die het gebruik van kostbaar drinkwater proberen te vervangen door het gebruik van regenwater, iets wat mogelijk is door de installatie van een regenwaterput en bijhorende regenwaterpomp. Lees verder en ontdek hoe Reynders je hierbij kan helpen!

 

Een regenwaterpomp voor regenwaterrecuperatie

Het gebruik van regenwater, oftewel regenwaterrecuperatie, wordt steeds populairder. De installatie die dit mogelijk maakt bestaat grosso modo uit twee delen: de regenput en de regenwaterpomp. Het plaatsen van deze regenwaterpomp en het leggen van de nodige leidingen behoort tot de taken van je sanitair installateur. Heb je dus een regenwaterput laten plaatsen, dan kan je een beroep doen op Reynders om de regenwaterpomp te installeren. Wij werken steevast met het merk Grundfos dat garant staat voor kwaliteit en innovatie. Indien gewenst kan je een regenwaterpomp tevens laten uitrusten met een aantal specifieke filters. Wil je het regenwater enkel gebruiken om het toilet door te spoelen of om de planten in je tuin water te geven, dan is zo’n filter niet nodig. Wil je daarentegen ook de was doen met dit water, dan is een filter wél nodig. Specifiek voor geur is er bijvoorbeeld een koolstoffilter die alle geurtjes uit het regenwater filtert.

 

Werking van een regenwaterpomp

Je bent bij Reynders dus aan het juiste adres indien je een regenwaterpomp wil laten installeren. Hierbij kan je kiezen uit twee verschillende systemen: de “gewone” regenwaterpomp of eentje met een omschakelsysteem. Een standaard regenwaterpomp wordt binnenshuis opgesteld en treedt in werking telkens wanneer er ergens water wordt gevraagd. De pomp zuigt het water dan op uit de put en verdeelt het naar de gewenste aftappunten. De regenwaterpomp met omschakelsysteem werkt via hetzelfde principe, maar voegt hier nog iets extra aan toe. Wanneer er niet voldoende regenwater voorhanden is, gaat deze pomp namelijk automatisch overschakelen op stadswater. Zo ben je er zeker van dat er altijd genoeg water is om bijvoorbeeld het toilet door te spoelen.

 

Laat je regenwaterpomp installeren door Reynders

Door slim gebruik te maken van regenwater kan je heel wat besparen op je waterfactuur. Wil je meer informatie ontvangen over de plaatsing van een regenwaterpomp, over de verschillende mogelijkheden op vlak van filtering, of over de prijs van dit systeem? Neem dan contact op met info@reynders-sanitair.be, specialist in sanitair en centrale verwarming. Wij staan altijd voor je klaar om een antwoord te geven op je vragen!

regenwaterpomp regenwater regenwaterrecuperatie sanitair gebruik van regenwater regenwaterpomp regenwater regenwaterrecuperatie sanitair gebruik van regenwater regenwaterpomp regenwater regenwaterrecuperatie sanitair gebruik van regenwater

Tevreden met de installatie van de nieuwe gasketel. Prima plaatsing en propere afwerking, alsook de service na plaatsing is prima.

Evers - Luts uit Alken

Franky stond/staat steeds paraat indien er vragen of problemen waren/zijn. Dit waardeer ik enorm.

Zeer tevreden klant uit Kermt

Correct, heldere info en volgens onze wensen/afspraken, kortom een echte vakman. Wij kunnen Franky echt aan iedereen aanbevelen!

Fam Lorquet - Doucé uit Hasselt

Wij zijn zeer tevreden over onze nieuwe verwarmingsinstallatie. De plaatsing gebeurde zéér vlot ook al was de plaatsingsruimte een compacte kelderomgeving. De correcte werking van Franky Reynders en zijn team heeft ons aangenaam verrast en dit al vanaf het moment bij offerteaanvraag!

Familie Pastoors - Winters

De werken werden mooi volgens planning en vakkundig uitgevoerd. De prima afwerking was dan nog een extra troef, waar ik veel belang aan hecht. Wij zijn dan ook tevreden klant van deze firma, waarvoor dank.

Jacky Vandeweert

De zaakvoerder pakte de totaalrenovatie van onze badkamer grondig aan. We kozen alle tegels en het sanitair met zijn vriendelijke, attente echtgenote. De werken werden met een enorme precisie uitgevoerd. Het voegwerk benadert de perfectie. Een echte aanrader!

Een klant uit Gruitrode
regenwaterpomp regenwater regenwaterrecuperatie sanitair gebruik van regenwater regenwaterpomp regenwater regenwaterrecuperatie sanitair gebruik van regenwater
Reynders
Ondernemerspark 15 3650 Dilsen
089/657266 Visit our site for the latest prices.