Verwarm je huis met een condensatieketel

Iedereen die bouwt of verbouwt houdt best goed rekening met de manier waarop je je huis verwarmt. Zowel om geld te besparen als om het milieu een handje te helpen is de keuze van je centrale verwarming een hoofdzaak. Wij raden alvast een condensatieketel aan. En niet zomaar om het even welke condensatieketel: Reynders werkt enkel met het beste van wat er op de markt te vinden is, namelijk de hoogrendementsketels van Vaillant.

Wat is een condensatieketel?

Met de condensatieketel heeft de wereld van de centrale verwarming een enorme sprong voorwaarts gemaakt. Waar traditionele gas- of mazoutketels veel warmte verliezen door de schoorsteen, vooral in de vorm van waterdamp en hete rookgassen, recycleert de condensatieketel een groot deel van deze warmte. Dit gebeurt door de implementatie van een warmtewisselaar. Wanneer de rookgassen en waterdamp zich door deze warmtewisselaar bewegen worden ze afgekoeld tot net onder het dauwpunt. Hierbij condenseert de waterdamp, die de vrijgekomen warmte afgeeft aan de warmtewisselaar. Op zijn beurt staat de warmtewisselaar die warmte weer af aan het water van de centrale verwarming, dat door je huis circuleert en alles heerlijk warm en knus maakt. Dankzij dit handige trucje ligt het rendement van een condensatieketel dus veel hoger!

Met de condensatieketel heeft de wereld van de centrale verwarming een enorme sprong voorwaarts gemaakt.

Welke voordelen zijn er verbonden aan een condensatieketel?

Hoewel hoogrendementsketels net als traditionele verwarmingsketels werken op mazout of gas, ligt het verschil in het behoud en het hergebruik van de vrijgekomen warmte. Condensatieketels zijn dus logischerwijs niet alleen veel zuiniger dan oudere verwarmingsketels, maar ook een pak milieuvriendelijker. Daarenboven bespaar je een smak geld op je energiefactuur, want het verbruik van een hoogrendementsketel ligt beduidend lager. Een waardevolle investering dus.

Welke condensatieketel moet ik kiezen?

Welke condensatieketel moet ik kiezen?

We kunnen met een gerust hart zeggen dat Vaillant één van de zuinigste condensatieketels aflevert die er op dit moment te vinden zijn. Niet voor niets is Vaillant marktleider op het terrein en staan we honderd procent achter dit merk. Vaillant kan namelijk op jarenlange ervaring rekenen op het gebied van verwarmingstechnologie; het bedrijf bestaat al sinds 1874. Wij werken dan ook exclusief met dit merk, waardoor we je een aantal belangrijke aspecten kunnen garanderen: ten eerste kennen we de condensatieketels van Vaillant door en door waardoor we experts zijn op het vlak van onderhoud, en ten tweede hebben we steeds alle onderdelen van de verschillende modellen die we verkopen op stock.

Hierdoor kunnen we je voor de installatie van je ketel of bij een eventueel probleem op een snelle en efficiënte manier helpen, zonder dat je 3 of meer weken op een bepaald stuk moet wachten!

 

Vraag raad over jouw ideale condensatieketel!

Ben je benieuwd naar de prijs van onze condensatieketels of wil je graag wat meer informatie? Aarzel niet om ons te contacteren op info@reynders-verwarming.be.

condensatieketel condensatieketels rendement condensatieketel welke condensatieketel verwarming condensatieketel condensatieketels rendement condensatieketel welke condensatieketel verwarming condensatieketel condensatieketels rendement condensatieketel welke condensatieketel verwarming

Tevreden met de installatie van de nieuwe gasketel. Prima plaatsing en propere afwerking, alsook de service na plaatsing is prima.

Evers - Luts uit Alken

Franky stond/staat steeds paraat indien er vragen of problemen waren/zijn. Dit waardeer ik enorm.

Zeer tevreden klant uit Kermt

Correct, heldere info en volgens onze wensen/afspraken, kortom een echte vakman. Wij kunnen Franky echt aan iedereen aanbevelen!

Fam Lorquet - Doucé uit Hasselt

Wij zijn zeer tevreden over onze nieuwe verwarmingsinstallatie. De plaatsing gebeurde zéér vlot ook al was de plaatsingsruimte een compacte kelderomgeving. De correcte werking van Franky Reynders en zijn team heeft ons aangenaam verrast en dit al vanaf het moment bij offerteaanvraag!

Familie Pastoors - Winters

De werken werden mooi volgens planning en vakkundig uitgevoerd. De prima afwerking was dan nog een extra troef, waar ik veel belang aan hecht. Wij zijn dan ook tevreden klant van deze firma, waarvoor dank.

Jacky Vandeweert

De zaakvoerder pakte de totaalrenovatie van onze badkamer grondig aan. We kozen alle tegels en het sanitair met zijn vriendelijke, attente echtgenote. De werken werden met een enorme precisie uitgevoerd. Het voegwerk benadert de perfectie. Een echte aanrader!

Een klant uit Gruitrode
condensatieketel condensatieketels rendement condensatieketel welke condensatieketel verwarming condensatieketel condensatieketels rendement condensatieketel welke condensatieketel verwarming
Reynders
Ondernemerspark 15 3650 Dilsen
089/657266 Visit our site for the latest prices.