/  

Het vinden van de juiste boiler

Om lekker uitgebreid een bad te nemen, om de afwas te doen, om ’s ochtends snel een douche te nemen,… Er zijn tal van situaties waarbij we dagelijks warm water gebruiken. Maar dit warme water stroomt uiteraard niet zomaar door onze kraan: het moet op een of andere manier eerst opgewarmd worden. Hiervoor wordt veelal gebruik gemaakt van een boiler. Dit apparaat kan worden aangevoerd door verschillende energiebronnen, die we hieronder verder uit de doeken doen. Wil je bovendien een boiler kopen en laten installeren, dan zit je goed bij Reynders!

 

Hoe werkt een boiler?

Een van de belangrijkste onderdelen van een boiler is een groot, geïsoleerd voorraadvat. Hierin wordt het water opgewarmd en opgeslagen. Dit betekent dat een boiler dus constant een voorraad warm water ter beschikking heeft. Zelfs wanneer er vanaf meerdere aftappunten tegelijk water gevraagd wordt, kan een boiler dit zonder probleem aanleveren. Enkel indien het vat in één afname helemaal leeg raakt moet er eerst opnieuw een lading water worden opgewarmd. Wat betreft de energiebron waardoor de boiler wordt aangevoerd, heb je verschillende keuzes: via aansluiting op de centrale verwarming, via elektriciteit, met een warmtepomp of door zonne-energie.

 

Het type boiler kiezen

Welk type boiler je kiest, zal van verschillende factoren afhangen. Wat is je budget? Wil je vooral een boiler die zo weinig mogelijk energie verbruikt? Mag de installatie wat complexer zijn of liever niet? Hoe dan ook kan je kiezen uit vier verschillende types, waaronder een boiler die je aansluit op de centrale verwarming of een elektrische boiler die je simpelweg moet aansluiten op het stopcontact. Een van de eigenschappen van een boiler is echter dat hij constant energie gebruikt om het water op temperatuur te houden, waardoor je best een zo zuinig mogelijk exemplaar kiest. Daarom raden wij je eerder een zonneboiler of warmtepomp boiler aan.

De zonneboiler en warmtepomp boiler

Zoals de naam doet vermoeden werkt een zonneboiler op zonne-energie; een onuitputtelijke en bovendien gratis energiebron. Het spreekt dan ook voor zich dat dit type boiler het meest energiezuinig is. Bij Reynders werken we uitsluitend met de zonneboilers van het merk Vaillant, met druksysteem of leegloopsysteem. Daarnaast kan je ook kiezen voor een warmtepomp boiler, die eveneens de boiler op een meer milieuvriendelijke manier aanstuurt en het water verwarmt door middel van lucht. Ook voor dit type boiler werken wij met de toestellen van Vaillant.

De zonneboiler en warmtepomp boiler.

Vind de perfecte boiler bij Reynders

Via de centrale verwarming, elektrisch, op zonne-energie of via een warmtepomp: samen met jou bekijken we graag in detail de verschillen en de mogelijkheden. Op die manier kunnen we, aan de hand van jouw situatie en jouw budget, de boiler vinden die het beste bij je situatie past. Aarzel niet en contacteer Reynders om meer te ontdekken over onze diensten omtrent boilers! Je kan tevens een vrijblijvende offerte aanvragen via deze pagina.

boiler boilers type boiler warmtepomp boiler boiler kiezen boiler boilers type boiler warmtepomp boiler boiler kiezen boiler boilers type boiler warmtepomp boiler boiler kiezen

Tevreden met de installatie van de nieuwe gasketel. Prima plaatsing en propere afwerking, alsook de service na plaatsing is prima.

Evers - Luts uit Alken

Franky stond/staat steeds paraat indien er vragen of problemen waren/zijn. Dit waardeer ik enorm.

Zeer tevreden klant uit Kermt

Correct, heldere info en volgens onze wensen/afspraken, kortom een echte vakman. Wij kunnen Franky echt aan iedereen aanbevelen!

Fam Lorquet - Doucé uit Hasselt

Wij zijn zeer tevreden over onze nieuwe verwarmingsinstallatie. De plaatsing gebeurde zéér vlot ook al was de plaatsingsruimte een compacte kelderomgeving. De correcte werking van Franky Reynders en zijn team heeft ons aangenaam verrast en dit al vanaf het moment bij offerteaanvraag!

Familie Pastoors - Winters

De werken werden mooi volgens planning en vakkundig uitgevoerd. De prima afwerking was dan nog een extra troef, waar ik veel belang aan hecht. Wij zijn dan ook tevreden klant van deze firma, waarvoor dank.

Jacky Vandeweert

De zaakvoerder pakte de totaalrenovatie van onze badkamer grondig aan. We kozen alle tegels en het sanitair met zijn vriendelijke, attente echtgenote. De werken werden met een enorme precisie uitgevoerd. Het voegwerk benadert de perfectie. Een echte aanrader!

Een klant uit Gruitrode
boiler boilers type boiler warmtepomp boiler boiler kiezen boiler boilers type boiler warmtepomp boiler boiler kiezen
Reynders
Ondernemerspark 15 3650 Dilsen
089/657266 Visit our site for the latest prices.